En hel dag uden strik!
Dernæst en grydefuld til æblegele, og endelig en bagt kage med resten af æblerne.
Æblekagen er nem at smække sammen:
200 g sukker piskes grundigt med
200 g blødt smør
3 æg piskes i – et ad gangen
200 g mel – iblandet 1 tsk bagepulver røres i
Hældes i en smurt kageform (tærte- eller firkantet don’t matter)
Skiver af æbler taglægges tæt (jo flere jo bedre)
Drys generøst med kanel-sukker blanding og bag en god halv time ved 200 grader. Check med strikkepind (!) om dejen er færdigbagt.
Hvis man tilfældigvis har lidt æblegele ved hånden, kan man pensle den endnu lune æblekage med lidt smeltet gele, så bliver kagen blank og fin (det glemte jeg så at gøre). Men god blev den alligevel.
Hjemmebagte boller med effekt
Hjemmebagte boller har tripple-effekt; ikke mindst er det skønt at sætte tænderne i en lun bolle – frisk fra ovnen, men huset dufter også godt resten af dagen og ungerne bliver så glade når de vælter ind efter skole.
Bollerne onsdag var müsliboller:
50 g gær
5 dl lunkent vand
1/2 dl olie
1 tsk salt
3 dl økologisk musli fra Kornkammeret
9-10 dl hvedemel
Æltes godt, hæver lunt 30 minutter, formes til tyve boller, efterhæver 45 minutter, pensles med mælk og bages 15-20 minutter ved 200 grader.
Så onsdag var strikkefri dag (det sker heldigvis uhyre sjældent) – det eneste der kom i nærheden var, da jeg med en strikkepind (!) checkede om kagen var klar.
Og det var den!
Ingen kommentarer endnu